Arculattervezés

Egységes koncepció – egyedi megjelenés


Minden vállalkozás versenyelőnyévé válhat, ha a partnerek már az első találkozás után emlékeznek a cég logójára, arculati elemeire, amelyek segítségével nemcsak megfelelő üzenetet közvetíthetünk, de emlékezetessé is tehetjük magunkat. A látványos, meghatározó, és átgondolt arculat jó benyomást tesz az ügyfelekre, és alapvetően különbözteti meg a vállalkozást a konkurenciától.
Az arculattervezés szorítkozhat egy-egy konkrét elemre, mint például a logó, vagy a névjegy, de professzionális csapatunk készen áll komplex, teljes vállalati image kialakításra is. Emellett segítünk újragondolni a már meglévő – esetleg időközben túlhaladottá vált arculati elemeit, és javaslatot teszünk a megújításra.

Miben tudunk segíteni?

 • Arculati kézikönyv

  A vállalati arculati kézikönyv az a dokumentum, amely meghatározza, és előírja a cég legfontosabb arculati elemeit, mint pl. logó, betűtípus, színek, védjegyek, stb.

 • Az arculati kézikönyv tartalmazza a vállalkozás formai előírásait. Meghatározza a logót, a színeket, a betűtípust, a betűméretet, példákat a használatra, ezért elkészülte után alapvető dokumentumként használható mindenki számára, aki bármilyen olyan eszközt vagy kiadványt hoz létre, amely a cég kommunikációjában használandó. Az arculattervezés legfontosabb eszköze az arculati kézikönyv, amely az elkövetkezendő időszakra definiálja a követendő irányvonalat.

  Hogyan készítjük el?
  1. Személyes találkozó – amely során megbeszéljük, hogy miért van szükség (új) arculatra, mik azok a főbb hívószavak, amelyeket a cég üzenni szeretne magáról, és mi a stratégiai irányvonal, amit az elkövetkezendő években követni szeretne.
  2. Piacelemzés – ezt követően a kapott információk birtokában nem kezdünk bele az ötletelésbe, hanem alapos piackutatást végzünk, és felmérjük, hogy a konkurenciától milyen arculati elemekkel lehetne eltérni.
  3. Ötletelés – a piacelemzést követően az első arculati terveket szakértő grafikai csapatunk az Öntől kapott információkkal együtt papírra veti, átdolgozza, megfontolja, és elkészíti a vázlatokat.
  4. Prezentáció – az elkészült vázlatokat bemutatjuk és átbeszéljük Önnel. Lehetősége lesz véleményezni, mert a megbeszélés célja az együtt gondolkodás, és annak az arculati tervnek a kiválasztása, amely aztán részletesebb kidolgozásra kerül.
  5. Arculati terv véglegesítése – a kiválasztott arculati terv minden elemét szakértő csapatunk részletesen kidolgozza, és az elfogadás után véglegesíti. Ezt követően Önnek nincs más dolga, mint a tervben szereplő döntéseket végrehajtani!

  A jó bornak nem kell cégér!” – tartja a mondás, azonban manapság ez már nem teljesen igaz. Egy jól megtervezett és kivitelezett logó nemcsak azonnal felismerhetővé teszi a vállalkozást, de tudat alatt sokat elmond a tevékenységről, és a stratégiáról. Ezért fontos, hogy bízza logó és embléma terveit profikra, akik a (meglévő) arculattal együtt gondolják végig és készítik el a terveket, majd a végleges logót.

 • Ügyviteli és marketing nyomtatványok

  Az egységes nyomtatványok (névjegy, levélpapír, katalógusok, mappa, jegyzettömb) professzionális benyomást keltenek cégéről.

 • Az egységes arculati elemeket tartalmazó nyomtatványok nemcsak professzionális képet mutatnak a vállalkozásról, de nagyban megkönnyítik a munkát is, hiszen többé nem kell azon gondolkodni senkinek, hogy például hol jelenjen meg a cég elérhetőségei a levélpapíron, vagy a névjegykártyának hogyan kellene kinéznie. A következő ügyviteli és marketing nyomtatványok arculati szempontból való elkészítését javasoljuk:

 • Egyéb arculati eszközök

  Céges arculatát számos egyéb tárgyon, ajándékon és eszközön megjelenítheti, amely mind segítenek abban, hogy mélyebb benyomást tegyen partnereire. Mi segítünk a tervezésben!

 • A céges arculatot sok egyéb eszközön, reprezentációs ajándékon vagy a cég napi működését segítő elemen meg lehet (és kell) jeleníteni. Grafikus csapatunk rendelkezésére áll, hogy ezek a tárgyak is hűen tükrözzék a cég arculatát, és illeszkedjenek az összképbe.

  • tábla (információs eligazító táblák, szobaszám táblák, megállítótáblák)
  • roll-up
  • bögre
  • kulcstartó
  • póló
  • egérpad
  • pendrive
  • pass tartó szalag
  • táska
  • egyéb tárgyak

HA ÖN IS SZERETNE EGYEDI ARCULATOT, FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL!

Kaszásné Üst Kitti 
+36 75 830 136 
ust.kitti@govern.hu