« vissza a hírekhez

2 év után lezárult Paks Város Integrált Infromatikai és Telefon rendszerének fejlesztése

2010 végére befejeződött az egységes telefonrendszer kialakítása az önkormányzathoz tartozó intézményekben, ami havi szinten mintegy 1 millió forinttal csökkenti a telefonszámlát. E mellett azok a városlakók, akik önkormányzati vagy atomerőműves kedvezményes mobil előfizetéssel rendelkeznek, ingyen hívhatnak számos intézményt: az egészségügyi és oktatási intézetektől kezdve a városházáig.

Az intézményrendszer teljes hálózatának telefonszámait tartalmazó telefonkönyv a www.portal.paks.hu címen érhető el. A fejlesztés alapjául a Paksi Atomerőmű Zrt. által kiépített optikai hálózat szolgált.

A polgármesteri hivatal által 2009-ben elkezdett munka a végéhez ért: központi telefonrendszer biztosítja az intézmények egymás közötti ingyenes kommunikációját, továbbá azok, akik rendelkeznek önkormányzati illetve atomerőműves kedvezményes mobil előfizetéssel INGYEN hívhatják ezeket a számokat. Például, ha egy ilyen előfizetéssel rendelkező egy városházán dolgozó ügyintézővel szeretne beszélni, az vagy hívja a közvetlen melléket, vagy pedig a polgármesteri hivatal központi számát, amihez csupán a 830-500-at kell tárcsáznia a mobiljáról (tehát nem szükséges a 06/20-as előhívót beütni), de ugyanez érvényes a városi rendelőintézetre, ahol egyszerűen érheti el a szakrendeléseket, vagy pedig a központot (830-740).

Összesen 16 önkormányzati intézményt érhetnek el a fenti módon (óvodák, iskolák - kivéve a biritói szakképző iskola, amely optikai kábelen nem érhető el -, könyvtár, művelődési központ, idősek otthona, stb.) illetve a DC Dunakom Kft. és a Paksi Vízmű Kft. szakembereit is. Az intézményrendszer teljes hálózatának telefonszámait tartalmazó telefonkönyv a www.portal.paks.hu címen érhető el.

Az egységes telefonrendszer kialakítása azt jelenti, hogy az önkormányzathoz tartozó intézmények telefonszámlája, összességében mintegy 1 millió forinttal csökken havonta, a régi előfizetéses rendszerhez képest. Mindez nem csupán az egymás közötti ingyenes kommunikációnak köszönhető: jelentős megtakarítást eredményez, hogy a telefonrendszer kialakításával párhuzamosan központi internet hálózatra csatlakoztak az intézmények, ami nagy mértékben lecsökkentette az internet előfizetés díját is. Hiszen az intézmények esetében mintegy 35 épületről van szó - gondoljunk csak az óvodákra, ahol egy intézmény több tagóvoda helyszínt is takar -, ám mostantól nincs szükség külön-külön internet előfizetésre.

Kategória: Általános